ABOUT

Na mijn afstuderen aan het HMC Amsterdam in 2017 ben ik begonnen met het maken van leren tassen en accessoires.  

Tijdens mijn studie heb ik me laten inspireren door functionaliteit en duurzaamheid. Deze twee pijlers werden de fundamenten van Ojil.

Na een lang proces van testen, designen en produceren in mijn kleine studio in Amsterdam, werden de tassen en accessoires gemaakt en gefinaliseerd.

Hieruit ontstond een tijdloze, functionele en duurzame collectie voor de bewuste vrouw.

SHOP THE COLLECTION HERE...

THE STORY

Dana is van mening dat je een leven lang met een tas moet kunnen doen. Hoogwaardige kwaliteit, duurzaam & tijdloos. Niet te veel vakjes, anders ben je continue alles kwijt. Maar je moet de tas wel functioneel voor jezelf kunnen maken. Als je student bent, stop je er misschien wat boeken in. Als je gaat werken je laptophoes. Ga je uit logeren of op reis, moet er kleren en je toilettas in passen. De tassen kunnen mee naar het strand, de sportschool, je kunt er een kleine boodschap in doen en ze zijn uitermate geschikt voor een feestje.

De tassen van Ojil worden dichtbij huis geproduceerd door Dana zelf. Weinig footprint op de aarde dus. Een echt Nederlands product van een Nederlandse dame!

Het is Dana’s missie om vrouwen bewust over mode na te laten denken. Ga niet met de fast fashion trend mee maar kies voor duurzaam en tijdloos. Het kan! Dat laat ze zien met de zorgvuldig ontworpen tassen en accessoire collectie van Ojil. Het is beter voor de aarde en je portemonnee. 

Zie een tas van OJIL als een little black dress! Het is een key piece in je accessoire kast. Kan altijd! Kan voor elke gelegenheid! Je voelt je er altijd lekker bij.

Door de afgelopen donkere en ook wel saaie tijd, realiseren we ons maar al te goed, dat het tijd is voor een feestje. Na regen komt zonneschijn. Wees lief met elkaar. Maak herinneringen. Maak er een feestje van met elkaar, wie of wat je ook bent. Iedereen is welkom op onze party! De tassen van Ojil zijn voor elke feestje geschikt! En door het tijdloze karakter passen ze bij elke outfit.

MATERIALS

Ik ben van mening dat mode niet ten koste hoeft te gaan van het milieu. Al onze tassen en accessoires worden daarom gemaakt van 100% over geproduceerd leer of 100% italiaans plantaardig gelooid leer. 

over geproduceerd leer:

Dit is een afval product van de fast fashion industrie. Het leer is niet door de strenge keuring gekomen door bijvoorbeeld een kleurverschil in het leer of een kleine fout in de huid zoals een litteken. Wij gebruiken dit leer en zorgen er zo voor dat dit niet onnodig wordt weg gegooid.

Plantaardig gelooid leer:

Daarnaast is een selecte collectie ook gemaakt van 100% italiaans plantaardig gelooid leer. Dit leer word zonder chemicaliën gelooid en heeft hierdoor geen belastend effect op het milieu.

Naar welke keuze je voorkeur ook uitgaat, beide zijn ze lekker duurzaam!

WHATS IN THE NAME?

Dana was op zoek naar een kort maar pakkende naam voor haar tassen label. Iets wat dichtbij haar zelf stond. Dit werd Ojil, een afkorting voor Opa Joop Is Lief 

Haar opa Joop zei vroeger altijd: ‘Dana.. opa Joop is…’ en dan werd lief ingevuld door Dana. Opa Joop is ontzettend lief, maar niet alleen lief. Ook is hij modebewust, houdt van kwaliteit en is een graag geziene gast op elk feestje.