Gratis verzending boven de €50,- in Nederland!

Ojil's story

FOUNDED BY

Na mijn afstuderen aan het Hmc Amsterdam in 2017 ben ik Dana  begonnen met het maken van leren tassen en accessoires. 

 

Tijdens mijn studie werd ik geïnspireerd door functionaliteit en duurzaamheid. Dit is de basis van Ojil geworden.

 

Na een lang proces van testen en aanpassen in mijn kleine atelier in Westzaan zijn de tassen en accessoires tot stand gekomen. 

 

Een tijdloze, functionele en duurzame collectie voor de vrouw die bewust in het leven staat.

Shop de collectie hier

 

OJIL'S STORY

Ik was altijd in gevecht met mijn tassen. Mijn sleutels speelde bijvoorbeeld verstoppertje en kwamen pas tevoorschijn als de hele inhoud van de tas over de vloer verspreid lag. 
 
Mijn tas overgooien in een anderen omdat die beter bij mijn outfit paste. En dan de pasjes vergeten in dat ene binnenvakje waar je achterkomt in de supermarkt met een overvolle winkelwagen. Dat zijn niet bepaald de geluksmomenten van de dag. 
 
Ik ben gaan kijken naar de basisbehoefte van de vrouw. Wat neem je mee als je de deur uitgaat. Welke kleuren zijn makkelijk te combineren. En hoe maak ik deze producten zo functioneel mogelijk zonder dat het een grote impact op het milieu heeft.
 
Na lang testen en aanpassen is de nieuwe collectie van Ojil ontstaan. Een duurzame serie leren tassen en accessoires die het leven net iets makkelijker maken. 

 

MATERIAL

Ik ben van mening dat mode niet ten koste hoeft te gaan van het milieu. Al onze tassen en accessoires worden daarom gemaakt van 100% overgeproduceerd leer. 

 

Dit is een afval product van de fast fashion industrie. Het leer is niet door de strenge keuring gekomen door bijvoorbeeld een kleurverschil in het leer of een kleine fout in de huid zoals een litteken. Wij gebruiken dit leer en zorgen er zo voor dat dit niet onnodig word weg gegooid. lekker duurzaam!

 

 

 

 

 

WHAT'S IN THE NAME

 

Toen ik starte moest er net als elk ander bedrijf een naam komen. Eén ding wist ik zeker, ik wilde niet mijn voornaam gebruiken. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben blij met mijn eigen naam maar niet als bedrijfsnaam.

Tijdens een familie etentje waren we aan het brainstormen over een naam. Na de hele avond verschillende opties te hebben besproken was daar ineens de naam Ojil. Persoonlijk, kort en makkelijk te onthouden.

Wat betekent het?

‘Opa Joop is lief!’ Toen ik klein was zei ik dit altijd. Dat is ons dingetje geworden en altijd zo gebleven.

Ojil, een afkorting van Opa Joop Is Lief!